söndag 2 juni 2013

snurrkjolar, loppis, fälttelefoner och pärlans.


Man blir så lugn och peachy när man har en sysselsättning. Tanken på att projektanställningen har ett definitivt slut borde skrämma mig mer. Men kanske är det faktumet att sommaren är här. Att jag blir gladare av ljuset. På att det blir fullt upp i sommar med antingen gratisaktiviteter eller saker som redan är betalda, och att jag känner mig peppad av att ha min första projektanställning och en liten fot in. Att allt är inte omöjligt.

På vardagarna arbetar jag heltid, och varenda helg har den sista tiden varit uppbokad. Det är en märklig känsla, idel nöjen, och jag som är van (och fullt nöjd!) med att kanske baka en plåt kakor och titta på regnet.
I måndags var det vår åttaårsdag, och den firade vi redan på söndagen med den stora majornaloppisen. Det bästa jag vet! Vi hade sparat undan pengar för detta sedan länge, så man kunde strosa under träden och titta på vad man ville utan dåligt samvete. Jag hade på mig min nysydda snurrkjol med stora blommor, och den lämnade inget för fantasin när det blåste upp lite. Tur att man hade rejäla benkläder på sig under..

Johan hittade två fälttelefoner och stod länge och väl och pratade med både kvinnan som hade loppisbordet och även hennes man som inte var närvarande, utan korresponderade via telefon. Jag hade tråkigt men kunde ju inte gå vidare. Efter en lång stund vände sig Johan mot mig och sade:
"Jag har köpt bägge två!"
"Nähä du, det räcker med en", sade jag när jag fick veta att man inte hade kunnat ringa mellan dem.
Johan förstod resonemanget och att han själv inte hade gått med på om jag skulle köpt två stora telefoner för halva loppiskassan vi sparat ihop till utan att ens fråga först. Man förlorar lätt omdömet på loppis.
Fast jag förstår förstås att han velat ha båda, de var hemskt fina, och den vi köpte var dagens tveklöst bästa loppisfynd. Den har läderrem och bakelitfodral, och ingraverade varningar för att fienden kan avlyssna.

Jag hittade ett recensionsex av kolafabriken Pärlans bok "Kolor, jazz och bakverk", en bok som jag velat ha en tid. Tänk att plötsligt hitta den på en picknickfilt på en jätteloppis! Jättefina bilder och inspiration till nya kakor jag vill baka.
Efter ett tag blir man hemskt trött i benen av att gå långsamt, långsamt i lika långsamma folkmassor. Då satt vi på utomhusservering, drack kaffe och pratade om barn och genus. Vi är verkligen världens bästa föräldrar. Nu ska man bara skaffa sig en unge också..
Resten vi hittade var mest trevligt skrufs, som en gitarrrem till Johan, ett par filmer och en sushimatta. Sådant där man kommer på att man kan behöva eller vill ha när man ser det.

Min far hade köpt ett sådant där groupon-erbjudande till oss; middag för två på den vegetariska restaurangen andrum. Den nyttjade vi på årsdagen. Trevlig avrundning på den dagen!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar